Zó breng je je energierekening nog verder omlaag

Wat ben je nu per maand aan je energierekening kwijt? Het antwoord op deze vraag is uiteraard van heel veel variabelen afhankelijk. Je bent onder meer van het weer afhankelijk, evenals van de ontwikkelingen van de energieprijzen. Of heb je voor een vast contract gekozen? Dan is dat laatste uiteraard niet van toepassing, maar tal van andere factoren wel nog.

Aan sommige van deze factoren kun je niks doen. Aan andere factoren kun je wel iets doen; er zijn bijvoorbeeld meerdere mogelijkheden om je energierekening verder omlaag te brengen. Op Zuinigeproducten.nl vind je daar alle mogelijke informatie over. Op die website vind je bovendien handige tips voor het verder omlaag brengen van je energierekening.

Kijk goed naar je keukenapparaten

Om energie te besparen, zou je eens kritisch naar je keukenapparaten moeten kijken. Wat voor koelkast heb je op dit moment? Wat voor vaatwasser zit er in je keuken? Wat voor oven en/of magnetron heb je? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van keukenapparaten waar je oprecht veel geld mee kunt besparen.

Kijk maar eens naar een zuinige koelkast. Als je voor de een energiezuinige koelkast kiest, bespaar je hier moeiteloos €100 per jaar mee. Een koelkast is één van de grootverbruikers in je keuken, waardoor dit één van de meest simpele besparingen is. Uiteraard moet je wel eerst een investering doen; een zuinige koelkast kost over het algemeen relatief veel geld. Deze investering verdien je echter binnen mum van tijd terug.

Dit voorbeeld van de koelkast geldt ook voor andere keukenapparaten. Denk hierbij ook nog aan de waterkoker, de kookplaat en andere kleine keukenapparaten. Zeker als je oudere apparaten in je keuken hebt staan, is het tijd om deze te vervangen!

Maak onderling afspraken

Om je energierekening nog verder omlaag te brengen, is het verstandig om onderlinge afspraken te maken. Dit kun je met je partner en/of je kinderen doen. Spreek bijvoorbeeld af wanneer de vaatwasser, wasmachine en droger aan gaan. Als je dit op de juiste manier timet, geniet je optimaal van je dynamische energiecontract. Ook kun je afspraken maken over de tijdsduur van het douchen.

Kies voor zuinige lampen

In je woning is verlichting nu eenmaal onmisbaar. Met dat gegeven in het achterhoofd is het verstandig om je pijlen op LED lampen te richten. Met LED lampen bespaar je zonder enig probleem veel geld. Deze lampen gaan veel langer mee en verbruiken een heel stuk minder energie. Je hoeft dus minder vaak nieuwe lampen te kopen en geniet van een veel lager energieverbruik.

Scroll naar boven