Wat voor werkbanken heb ik nodig in mijn magazijn?

Wanneer je een magazijn hebt, dan heb je ongetwijfeld werkbanken nodig. In dit artikel gaan we in op verschillende soorten werkbanken en -tafels, waar ze voor dienen en hoe je ze in kunt zetten voor jouw medewerkers in het magazijn.

Inpaktafels

Wanneer er in jouw magazijn producten worden verpakt, dan kan je niet zonder goede inpaktafel. De meeste inpaktafels zijn van hout en zijn zowel enkellaags als dubbellaags aan te schaffen. Ook kun je een inpaktafel kopen met opbouw; hier kun je dan kleine bakken wegzetten waar je materiaal in kunt doen dat je vaak nodig hebt bij het inpakken, zoals zakken en labels; zo maak je het inpakken makkelijker en kun je sneller orders afhandelen.

Werk verantwoord

Wanneer medewerkers aan een inpaktafel of werkbank moeten werken, dan doe je er goed aan om verstelbare werkbanken te kopen. Zo kan een werknemer zowel zittend als staand werken en dit met elkaar afwisselen; zowel te lang zitten als te lang staan is slecht voor het lichaam en zorgt ervoor dat er meer medewerkers uitvallen door lichamelijke klachten. Bij Begra zijn er ook werkbanken die in breedte verstelbaar zijn; zo kan de werknemer de bank dichter naar zich toe schuiven wanneer er kleine producten ingepakt moeten worden en de tafel weer breder maken wanneer het nodig is. 

Werkbanken op wieltjes

Een zeer handige en efficiĆ«nte manier van werken, is door middel van werkbanken op wieltjes. Deze zijn er zowel groot als klein en kun je inzetten voor inpakwerkzaamheden of juist voor administratie. Veel mobiele werktafels zijn erop gemaakt om een laptop op te zetten; het handige is dat je er het hele magazijn mee door kunt rijden. Zo kun je gemakkelijk het systeem bijwerken na het orderpicken of direct de afhandeling van een order invoeren – handig!

Scroll naar boven