Wat is de beste plek om een infrarood paneel te plaatsen?

Ben je hard op zoek naar een goedkopere en efficiëntere manier om je woning te verwarmen? Dan is investeren in een infrarood verwarming een zeer verstandige keus. Een infrarood verwarming kun je aanschaffen bij een infrarood verwarming specialist in verschillende vormen en maten. Het grote voordeel van een infrarood verwarming is het feit dat deze verwarming functioneert op basis van elektriciteit. Vergeleken met een reguliere cv verwarming die functioneert op basis van aardgas, bespaar je met een infrarood verwarming dus maandelijks op je energiekosten. elektriciteit is immers goedkoper dan aardgas. Een infrarood verwarming verwarmt bovendien efficiënter dan een cv verwarming aangezien het mensen en objecten in de leefruimte direct verwarmt. 

Een infrarood verwarming installeren in je woonkamer voor een knusse leefruimte

Een van de meest populaire en meest logische plekken in huis voor een infrarood verwarming is zonder twijfel de woonkamer. Hier zul je immers vele uren doorbrengen. Wanneer jij je favoriete film of serie kijkt wil je er dan ook lekker warm bijzitten. Om dit te realiseren kun je infrarood panelen laten installeren in je woonkamer. De panelen kun je laten installeren aan de muren of aan het plafond. Je kunt dus geheel zelf kiezen waar je de meeste verwarming nodig hebt. Zo verwarm je jouw woonkamer op een zeer efficiënte wijze. Een voordeel is dat de infrarood panelen vrijwel niet opvallen en ze dus goed in elk interieur passen.  

Je infrarood verwarming laten installeren op het plafond voor het beste rendement

Of je er nu voor kiest om je infrarood verwarming te installeren in je woonkamer, je slaapkamer of keuken, het plafond levert het meeste rendement op. Een infrarood verwarming plafond kan namelijk maarliefst zorgen voor 30 procent meer rendement in vergelijking tot een infrarood verwarming aan de wand. Wanneer de infrarood verwarming wordt geïnstalleerd aan het plafond, zal deze de gehele ruimte een stuk beter verwarmen vergeleken met een wandinstallatie. Dit komt omdat de warmte nu van bovenaf wordt verspreid over de gehele ruimte. Bovendien is het installeren van een infrarood verwarming aan het plafond zeer eenvoudig. Een ervaren installateur kan een infrarood verwarming vaak al binnen enkele uren installeren.

Scroll naar boven