Wat doet een loodgieter precies?

De werkzaamheden van loodgieters zijn diverser dan veel mensen denken. Veel mensen denken dat loodgieters vooral bezig zijn met het aanleggen en repareren van leidingnetwerken, kranen en dergelijke. Maar hun werk is echt brede dan dit. In dit blog lees je voor welke werkzaamheden je een loodgieter in Breda of elders kunt inhuren. Verbaas je over alles wat loodgieters kunnen en aarzel niet om voor jouw klus een loodgieter in te huren.

Een loodgieter zou je ook een installatiemonteur kunnen noemen

Een loodgieter doet veel werkzaamheden, zoals een loodgieter in Breda, dat deze functie tegenwoordig eigenlijk beter installatiemonteur genoemd kan worden. De werkzaamheden van een loodgieter hebben vooral te maken met het monteren en demonteren van sanitaire voorzieningen, zoals het toilet, de keuken, de douche en het verwarmingssysteem. Om deze reden zou je een loodgieter ook gerust een installatiemonteur kunnen noemen, want hij is druk met het installeren van leidingwerk en waterafvoer.

Iets preciezer: de werkzaamheden van loodgieters

De kerntaak van een loodgieter in Breda of een andere plaats is het monteren van waterleidingen, afvoersystemen, kranen, radiatoren en het uitvoeren van soortgelijke montagewerkzaamheden. Zo worden loodgieters vaak ingeschakeld als er een waterleiding verlegd moet worden of een nieuwe kraan of douchekop bevestigd dient te worden. Ga je de keuken, badkamer of het toilet renoveren en ben je zelf niet zo handig, dan kan een loodgieter je helpen bij het aanleggen en monteren van leidingen.

Naast monteren en aanleggen zijn loodgieters ook de experts bij uitstek als er sprake is van defecten en problemen. Ze kunnen bijvoorbeeld lekkages oplossen, een cv-ketel die in storing ligt weer aan de praat krijgen, een defecte verwarming repareren en soortgelijke werkzaamheden uitvoeren. Ook als je een probleem hebt met de riolering van je toilet, kun je gerust een erkende loodgieter bellen om de verstopping of lekkage in je riolering op te lossen.

Ook voor periodiek onderhoud kun je bij een loodgieter aankloppen

Een loodgieter is ook de aangewezen persoon als je iemand zoekt die periodiek je cv-ketel, waterleidingen, kranen en badkamer wilt controleren op kwaliteit. Door een loodgieter de periodieke keuring of een incidentele inspectie te laten doen, kun je advies op maat krijgen en weet je zeker of alles in goed staat en veilig is!

Scroll naar boven