Tips bij het kopen van een glazen schuifwand voor je veranda

Het wordt steeds populairder om een glazen schuifwand voor je veranda te kopen. Niet zo gek, een glazen schuifwand zorgt er immers voor dat je veel vaker gebruik kunt maken van je veranda. De wand houd namelijk een hoop warmte vast, waardoor je ook op koudere dagen comfortabel op je veranda kunt zitten. Wil je binnenkort een glazen schuifwand aanschaffen? In dit artikel geven we je wat tips over waar je op moet letten als je er één gaat kopen.

De overlap

Als je een glazen schuifwand voor buiten wilt kopen, is de overlap erg belangrijk om op te letten. Een te grote overlap komt lelijk en slordig over, maar een te kleine overlap kan voor problemen zorgen. Je kunt het beste voor een overlap van ongeveer 4 tot 15 centimeter kiezen. Zo weet je zeker dat je schuifwanden er mooi en netjes uit zullen zien en dat je ze goed kunt gebruiken. Een grote overlap zorgt er ook voor dat je meer ramen nodig hebt, wat een stuk duurder is. Je kunt daarom het beste zorgen voor een wat kleinere overlap.

Kies voor verstelbare loopwielen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je veranda niet helemaal waterpas staat. Als je dan glazen schuifwanden installeert en geen gebruik maakt van verstelbare loopwielen, is je overlap niet gelijk. Als dat gebeurt, is dat natuurlijk enorm vervelend. Gelukkig is dat gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van verstelbare loopwielen. Deze wielen kun je een beetje in hoogte verstellen, waardoor je een eventueel scheve overloop wat recht kunt trekken. 

Zorg voor de juiste afmetingen

Voordat je een glazen schuifwand gaat kopen is het goed om even na te gaan wat de afmetingen precies moeten zijn. Meet heel nauwkeurig op wat de hoogte en breedte van de schuifwanden moet zijn. Zo zorg je ervoor dat je schuifwanden er niet alleen mooi uitzien, maar dat ze ook perfect passen. Fijn, anders krijg je moeite met het installeren, of komt er toch door de kieren. 

Scroll naar boven