Monteur werk doen zonder vooropleiding doe je zo

Altijd al gedroomd om te werken als monteur maar nooit de gepaste vooropleiding gevolgd of diploma behaald? Geen probleem! Soms is het niet mogelijk om eerst bijvoorbeeld 4 jaar te studeren en wil je liever meteen aan het werk. Zeker tegenwoordig met grote tekorten aan monteurs en technici, is de vraag heel groot. Zo is er een groot aanbod vacatures Groningen. Bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen met genoeg motivatie en een affiniteit voor techniek om in deze sectoren aan de slag te gaan. Met name na de corona pandemie zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt en kan het lastig zijn om aan een nieuwe baan te komen. Doordat er dus mogelijkheden zijn om alsnog te werken als monteur zonder vooropleiding, komen mensen toch gauw aan een baan!

Geen diploma? Geen probleem!

Zonder mbo-opleiding kun je beginnen aan een traject waarbij je jezelf toch functioneel inzetbaar maakt. Dit doe je door het volgen van korte cursussen die jou klaarstomen om de beginselen van het bepaalde beroep als monteur aan te leren. Na zo’n korte cursus kun je in principe onder begeleiding aan het werk. Dit wordt ook wel een werk- en leertraject genoemd en ga de dus te werk als leerling monteur. Op een gegeven moment zul je hierin meer zelfstandigheid ontwikkelen en meerdere werkzaamheden kunnen uitvoeren. Iets wat voor zowel jezelf als je werkgever gewenst is. Je kan dus meteen aan de slag en geld verdienen en lerenderwijs doe je ervaring op.

Werk dat bij jou past

Afhankelijk van waar jouw ambities en passies liggen, wordt je gematcht aan de passende opdrachtgever. Zo kom je meteen in een sector terecht wat dicht bij jouw interesses ligt. Denk aan onderhoudsmonteur, maar ook installatietechnicus of servicemonteur. Samen met je opleiders kun je altijd de mogelijke opties bespreken om zo te komen tot de beste fit. Het is ook mogelijk om je later nog verder te specialiseren en door te groeien. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn dan ook groots.

Scroll naar boven