Loodgieter Leiden

Heb je opeens schimmel aan de muren, een hogere waterrekening, ruik je gas of heb je het vermoeden dat je een lekkage hebt? Lekkages in je huis zijn vervelend en wil je het liefste zo snel mogelijk verhelpen. Lekkages die je niet meteen laat verhelpen zorgen in de meeste gevallen voor meer gevolgschade en hogere kosten. Maar welke stappen moet je ondernemen bij een lekkage? En wat vergoedt de verzekering hiervan?

Water lekkage

Lekkages kunnen op verschillende manieren ontstaan. Slecht kitwerk, verstoppingen, achterstallig onderhoud, weersinvloeden en nog veel meer. Voordat je een lekkage kunt oplossen is het van belang dat je weet waar de lekkage zich exact bevindt. Als je dit niet weet kun je eerst een lekdetectie expert inschakelen. Lekdetectie bedrijven kunnen met speciale apparatuur lekkages opsporen, zonder hak- en breekwerk. Zodra je weet waar de lekkage zich bevindt, kun je beter zo snel mogelijk een loodgieter inschakelen om verdere gevolgschade, zoals schimmels, te voorkomen.

Als het om een gaslekkage gaat moet je de gaskraan meteen uitdraaien. Gas is namelijk slecht voor je gezondheid en bij gaslekkages kan er ontploffingsgevaar ontstaan.

Verzekering schade

De schade die is ontstaan door de lekkage kan hoog oplopen. Hierdoor wil je natuurlijk weten wat de verzekering vergoed. Het opsporen van de lekkage, de lekdetectie, wordt in de meeste gevallen wel vergoed door de opstalverzekering. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat de lekkage niet voorkomen had kunnen worden. Is de lekkage ontstaan door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud? Dan draai je in de meeste gevallen zelf op voor de kosten. De gevolgschade wordt in de meeste gevallen vergoed door de inboedelverzekering maar de reparatiekosten weer niet. Wil je weten wat er allemaal precies vergoed wordt? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Loodgieter Leiden inschakelen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Om lekkages te voorkomen moet je beginnen met een goede aanleg van de leidingen, badkamer etc. Laat daarom je klussen door een professioneel bedrijf uitvoeren. Daarnaast is het belangrijk om verstoppingen te voorkomen en regelmatig onderhoud te plegen aan het huis. Toch een loodgieter in Leiden nodig? Schakel bij lekkages altijd zo snel mogelijk iemand in. Via MyGo kun je eenvoudig een gespecialiseerde Loodgieter in Leiden inschakelen voor je lekkage.

Scroll naar boven