Lagere energierekening

Vrij eenvoudig kun je een lagere rekening voor gas, water, en licht verkrijgen. Naast het verbruik terugdringen kun je overstappen op een goedkopere energieleverancier. In deze tekst alle aandacht voor het terugbrengen van de energierekening, en die besparing kan oplopen tot vele honderden euro’s. Dit is niet eenmalig, maar ieder jaar opnieuw.

Tips om te besparen op energie

Belangrijk is een goed geïsoleerde woning. De reden is tweeledig. In de winter houdt een goed geïsoleerde woning de warmte beter binnen, en dat drukt de gasrekening. In de zomer blijft de koelte beter in huis, daardoor hoeft de airco niet voluit te werken en dat scheelt in het stroomverbruik. Door de woning overal en goed te isoleren verbruik je het hele jaar door minder energie. De nieuwste tendens is de tuin koeler proberen te maken waardoor het huis ook koeler blijft. Weinig bestraten en het gazon terug, en wat wonderen doet is een boom in de tuin. Dit kan de tuin tot 5 graden Celsius koeler maken, en als de boom ook nog een schaduw op de woning maakt, scheelt het enorm veel met het koelen in de woning. Het elektriciteitsverbruik van de airco loopt dan drastisch terug, en jij hebt dan financieel voordeel. Als extra tip, als je de tuin toch aan het aanpassen bent om dan gelijk een regenton te plaatsen. Het is iets van vroeger, maar regenwater gaat niet langs de meter, je kan in de zomer met gratis water de borderplanten water geven, en in de winter gratis de gieter vullen om binnen de plantjes van water te voorzien. Door deze aanpassingen, een koele tuin en het isoleren van de woning, heb je in feite driedubbel voordeel, want je verbruikt minder gas, water, en elektriciteit. Er is daarna nog meer voordeel te halen door het geld wat je overhoudt terug in de woning te steken. Een goed voorbeeld hierin zijn rolluiken. Ook daarvoor geldt, de rolluiken houden in de winter de kou en in de zomer de hitte buiten.

Stap over en begin met besparen

Online is gas en stroom vergelijken en een energieleverancier kiezen makkelijk. Na het opgeven van enkele gegevens zoals je postcode kun je eenvoudig overstappen naar de energieleverancier met de laagste tarieven. Tezamen met de tips om op water, gas, en elektriciteit te besparen moet je voordeel hebben, en dit ieder jaar opnieuw.

Scroll naar boven