Kun je je huis wel verkopen als je in de schulden zit?

Als je met een schuldenlast te kampen hebt, bestaat een reële kans dat je in schuldsanering terecht komt. Er zal voor jou op dat moment heel wat veranderen, omdat je in één klap niet meer de volledige zeggenschap hebt over jouw financiële zaken. Je krijgt een leefloon en de rest gaat naar een boedelrekening om de openstaande schulden af te betalen en dat voor een periode tot 5 jaar. Wat je ook kan overkomen, is dat je ook nog eens uit jouw huis moet. Is het altijd nodig om jouw huis te verkopen als je in schuldsanering gaat? Moet je door schuldsanering je huis verkopen, bijvoorbeeld aan Bagrovastgoed.nl? We bekijken hieronder de mogelijkheden.

Jouw huis verkopen voor je in schuldsanering gaat

Twee redenen kunnen aan de basis liggen van de verkoop van jouw huis voor je in schuldsanering gaat. Je kan er door de schuldhulpverlening toe aangezet worden om jouw woning te verkopen voordat er sprake kan zijn van schuldsanering of je kan er zelf voor kiezen omdat je op die manier met de eventuele overwaarde schuldsanering nog kan afwenden. Het is het overwegen waard, al is het natuurlijk bovenop de schuldsanering een bijkomend gevolg waar je mee geconfronteerd wordt om ook nog te moeten verhuizen.

In jouw eigen huis blijven wonen tijdens de schuldsanering

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om jouw huis te verkopen aan bijvoorbeeld een vastgoedmakelaar en het dan opnieuw te huren. Op die manier kan jij in jouw huis blijven wonen en kan toch de overwaarde gebruikt worden om de openstaande schulden (deels) te betalen. Emotioneel gezien is dit een grote troef omdat je toch nog het houvast van jouw eigen plekje hebt in een toch wel moeilijke periode. Door schuldsanering je huis moeten verkopen, kan bij bagrovastgoed.nl in veel gevallen vermeden worden en wordt samen met jou gekeken naar de mogelijke alternatieven die voor jou minder vergaande gevolgen hebben dan een effectieve verkoop.

Verwacht je binnenkort met schuldsanering geconfronteerd te worden en ben je eigenaar van een huis? Kom praten met de adviseurs van Bagro Vastgoed en laat je informeren over de mogelijkheden die voor jouw specifieke situatie opgaan. De kans bestaat dat er een oplossing bestaat en dat jij verder aan jouw toekomst kan bouwen in jouw eigen huis.

Scroll naar boven