Het belang van goede tuinverlichting

Wanneer de dagen in het najaar steeds korter worden is het belangrijk dat je passende verlichting in jouw tuin hebt. Goede tuinverlichting heeft namelijk flink wat voordelen. Vooral de extra sfeer die je met tuinverlichting in jouw tuin brengt, is erg fijn. Buiten dit voordeel zijn er nog een aantal andere voordelen. Wat die voordelen zijn, lees je hier!

Geeft een fijne sfeer 

Ook geeft het toevoegen van verlichting aan je tuin een fijne en gezellige sfeer. Door leuke lampjes in bijvoorbeeld de struiken te hangen, creëer je meteen een romantische look. Ook kun je de lampjes aan de schutting hangen en en met kerst bijvoorbeeld een leuk figuur van maken. Denk aan een ster of een kerstboom. Zo worden de donkere winterdagen toch nog een stuk leuker en vrolijker! Wat ook een leuke sfeer aan de tuin geeft zijn de tuinsets van Tuintrend Breda. Hier vind je de mooiste en meest fijne tuinsets en andere tuinspullen!

Het is veiliger 

Niet alleen in de wintermaanden, maar ook in de zomerperiode is het hebben van goede tuinverlichting ideaal. Je kunt zo langer in de tuin zitten. Tuinverlichting heeft dan ook vooral een praktisch doel. Wil je ’s avonds nog een klusje in de tuin doen of het tuinpad kunnen zien omdat je naar de schuur toe moet lopen, dan helpt goede verlichting hierbij. Dit is meteen ook een stuk veiliger. De kans op een ongelukje in jouw tuin wordt namelijk een stuk kleiner. 

Minder diefstal met goede verlichting

Tuinverlichting heeft ook veel effect op het voorkomen van diefstal. Inbrekers houden namelijk niet echt van goed verlichte tuinen en woningen. Als jouw tuin goed verlicht is, loop je dus meteen ook minder risico op personen die rond en in jouw tuin komen die daar niet horen. 

Tuinverlichting kan energiezuinig!

Een groot voordeel is dat het verlichten van je tuin tegenwoordig heel zuinig en voordelig kan. Wanneer je kiest voor led lampen verbruik je nauwelijks stroom. Tuinlampjes gebruiken doorgaans niet meer dan 4 tot 6 Watt per uur. Dit houdt in dat je led lampen in de tuin wekenlang constant kunt laten branden en niet meer dan 1 KiloWatt per lamp verbrandt. Ook kun je de led-lampen aansluiten op jouw zonnepanelen, wanneer je dit hebt. Dit zal ook nog eens extra in verbruik schelen.

Scroll naar boven