Energieprijzen vergelijken, waarom?

Als je overweegt over te stappen naar een andere energieleverancier, is het goed om de tijd te nemen. Er is namelijk volop keuze, maar kijk ook eens verder dan de grote gerenommeerde bedrijven. Kleine leveranciers hebben vaak interessante voorstellen aan gebruikers. Als je een nieuwe leverancier zoekt, dan kijk je vaak als eerste naar de tarieven. Logisch, je wil niet meer betalen dan noodzakelijk. Kies je voor groene energie? Dan ben je helemaal goed bezig, want je wekt het dan ook nog eens zelf op. De tarieven liggen dan ook nog een stuk lager dan wanneer het op een andere manier op wordt gewekt. Als je een elektrische auto hebt en deze op moet laden, dan zal je wel degelijk het verschil merken. Je moet dan goed opletten op welke uren je de auto op gaat laden, want hierdoor kun je veel geld besparen.

Daarom energieprijzen vergelijken

Het voordeel van Zonneplan is dat je echt alleen maar hoeft te betalen voor hetgeen wat je hebt verbruikt. Je gaat hierbij dan ook geen voorschot betalen. Je betaalt per maand wat je hebt verbruikt. Voor jou als gebruiker heeft dat het voordeel dat jij precies weet wat je kwijt bent, je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Blijf daarom ook op de hoogte van de dynamische energieprijzen. Maar natuurlijk kijk je ook graag verder. Je wil namelijk wel weten wat er kan en daarom moet jij tijdig de prijzen vergelijken. Waarom is dat zo van belang?

  • Door prijzen te vergelijken heb je veel meer grip op je energierekening.
  • Vergelijken heeft als voordeel dat je het zelf kunt doen, dus geheel onafhankelijk.
  • Je gaat zelf op zoek naar de beste deal voor je energieverbruik. 
  • Overstappen is online vaak zo geregeld en je wordt er alleen maar beter van.

Dit zullen voor jou ook vast en zeker genoeg redenen zijn om de energieprijzen te vergelijken. Als je hierdoor elke maand veel geld kunt besparen, is het toch een kleine moeite?

Begin vandaag nog

Het vergelijken van de energieprijzen kan direct worden uitgevoerd. Online kun je de actuele dynamische energieprijs inzien. Dit geeft je een goed beeld van de huidige stand van zaken en daar speel je dan op in. Bij de dynamische prijzen wordt de prijs per kWh wat je moet betalen aangegeven. Er zijn dan nog een paar begrippen die je moet kennen. Als het over de prijs per kWh gaat, is het de totale prijs per kWh en dat is dan inclusief alle kosten. Mocht er staan de kale inkoopprijs, dan is dit een prijs die bij alle leveranciers hetzelfde is. De BTW is in Nederland geldig over de kale inkoopprijs, ook deze is bij alle leveranciers hetzelfde. Mochten er belastingen staan, dan zijn dit de standaard energiebelastingen die je moet betalen en ook deze is bij alle leveranciers hetzelfde. 

Scroll naar boven