Een overzicht van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) die je zou moeten hebben

Het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer is cruciaal voor elke organisatie. Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) spelen hierbij een belangrijke rol. 

Waarom zijn PBM belangrijk?

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) zijn belangrijk omdat ze werknemers beschermen tegen gevaren en risico’s op de werkvloer. Hier zijn enkele redenen waarom PBM essentieel zijn:

Bescherming tegen fysieke verwondingen: PBM zoals veiligheidsschoenen, helmen en handbescherming helpen om verwondingen door vallende voorwerpen, scherpe materialen of zware machines te voorkomen.

Bescherming van de gezondheid: Gehoorbescherming en gezichtsbescherming beschermen tegen schadelijke geluiden, stof, chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen die de gezondheid kunnen schaden.

Voorkomen van langdurige gezondheidsproblemen: Het gebruik van PBM kan helpen om chronische aandoeningen zoals gehoorverlies, ademhalingsproblemen en huidziekten te voorkomen.

Naleving van wettelijke voorschriften: In veel landen zijn werkgevers wettelijk verplicht om hun werknemers te voorzien van de nodige PBM om een veilige werkomgeving te garanderen.

Verhogen van de productiviteit: Werknemers die zich veilig voelen, zijn vaak productiever en minder vaak afwezig door werkgerelateerde verwondingen of ziekten.

Breed assortiment PBM

Bij Safety Freaks bieden we een breed scala aan PBM om ervoor te zorgen dat werknemers in verschillende sectoren goed beschermd zijn. Hier is een overzicht van enkele van onze belangrijkste producten:

Veiligheidsschoenen PBM

Veiligheidsschoenen zijn essentieel voor de bescherming van de voeten tegen vallende objecten, scherpe voorwerpen en andere gevaren. Bij Safety Freaks hebben we een uitgebreide selectie van 85 verschillende veiligheidsschoenen, variërend van stevige laarzen tot lichte sneakers. Onze schoenen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en bieden comfort en duurzaamheid voor lange werkdagen.

**Voorbeelden van onze veiligheidsschoenen:**

– **Stalen neuzen**: Beschermen de tenen tegen zware impact.

– **Antislipzolen**: Voorkomen uitglijden op gladde oppervlakken.

– **Waterdichte opties**: Ideaal voor natte werkomgevingen.

Veiligheidshelmen PBM

Veiligheidshelmen zijn onmisbaar in sectoren zoals de bouw, waar het risico op hoofdletsel door vallende objecten groot is. Met 109 verschillende veiligheidshelmen biedt Safety Freaks een ruime keuze aan helmen die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Onze helmen zijn ontworpen voor comfort en maximale bescherming.

**Kenmerken van onze veiligheidshelmen:**

– **Verstelbare bandjes**: Voor een perfecte pasvorm.

– **Ventilatieopeningen**: Voor extra comfort tijdens warme dagen.

– **Lichte materialen**: Voor langdurig draagcomfort zonder vermoeidheid.

Handbescherming PBM

Handen zijn vaak het meest blootgesteld aan risico’s op de werkplek. Onze 24 verschillende soorten handbescherming bieden bescherming tegen snijwonden, chemicaliën en hitte. Safety Freaks heeft handschoenen voor elke toepassing, van zware industrie tot fijnmechanica.

**Soorten handbescherming die wij aanbieden:**

– **Snijbestendige handschoenen**: Voor bescherming tegen scherpe voorwerpen.

– **Chemisch bestendige handschoenen**: Voor werken met gevaarlijke stoffen.

– **Hittebestendige handschoenen**: Voor lassen en andere hoge-temperatuur werkzaamheden.

Gehoorbescherming PBM

Langdurige blootstelling aan hard geluid kan leiden tot blijvende gehoorschade. Safety Freaks biedt 34 verschillende soorten gehoorbescherming, waaronder oorkappen en oordoppen, om ervoor te zorgen dat werknemers hun gehoor kunnen beschermen in lawaaierige omgevingen.

**Voorbeelden van onze gehoorbescherming:**

– **Oorkappen**: Voor maximale geluidsreductie.

– **Oordoppen**: Voor comfortabele en discrete bescherming.

– **Elektronische gehoorbescherming**: Voor het filteren van schadelijke geluiden terwijl normale gesprekken hoorbaar blijven.

Gezichtsbescherming 

Gezichtsbescherming is cruciaal in omgevingen waar de ogen en het gezicht kunnen worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, vonken of rondvliegende deeltjes. Met 25 verschillende producten biedt Safety Freaks een breed scala aan gezichtsbescherming, van eenvoudige veiligheidsbrillen tot volledige gelaatsmaskers.

**Kenmerken van onze gezichtsbescherming:**

– **Veiligheidsbrillen**: Voor bescherming tegen stof en kleine deeltjes.

– **Gelaatsmaskers**: Voor volledige bescherming van het gezicht.

– **Lashelmen**: Voor bescherming tegen vonken en fel licht tijdens het lassen.

Conclusie over PBM

Bij Safety Freaks begrijpen we het belang van hoogwaardige PBM voor de veiligheid van werknemers. Met een uitgebreid assortiment van veiligheidsschoenen, veiligheidshelmen, handbescherming, gehoorbescherming en gezichtsbescherming, zorgen we ervoor dat je altijd de juiste bescherming vindt voor jouw specifieke behoeften.

Bescherm jezelf en je team met de beste PBM van Safety Freaks. Bezoek onze website en ontdek ons volledige assortiment!

Scroll naar boven