Een gids voor het correct bewaren van batterijen

Weten hoe je batterijen het best bewaart, is essentieel voor elke batterijgebruik. Afhankelijk van het type batterij dat u gebruikt, kan de opslag een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties, de veiligheid en de levensduur ervan. In deze blogpost bespreken we de basisprincipes van het correct opslaan van batterijen, zodat u het meeste uit uw apparaten kunt halen. 

Soorten batterijen 

De eerste stap om te begrijpen hoe uw batterij opslag werkt, is te weten met wat voor soort batterij u te maken hebt. Er zijn twee hoofdtypen batterijen – primaire en secundaire. Primaire batterijen zijn niet oplaadbaar en zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Voorbeelden hiervan zijn alkaline- en zink-koolstof cellen. Secundaire batterijen daarentegen zijn oplaadbaar en kunnen meerdere keren worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen of gerecycled. Voorbeelden hiervan zijn lithium-ion (Li-ion) en nikkel-metaalhydride (NiMH). 

Primaire batterijen bewaren 

Primaire batterijen moeten altijd worden bewaard op een koele, droge plaats die niet is blootgesteld aan extreme temperaturen of direct zonlicht. Het ideale temperatuurbereik voor het bewaren van primaire batterijen ligt tussen 10°C (50°F) en 20°C (68°F). Indien mogelijk kunt u ze ook het beste volledig opgeladen bewaren, zodat de levensduur optimaal is.                                                                                                                                           

 Secundaire batterijen 

 Wat secundaire batterijen betreft, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet meer dan 30% capaciteit hebben als ze gedurende langere tijd niet worden gebruikt. Als ze te lang op een hoger niveau worden bewaard, kan de batterij zijn lading minder goed vasthouden als hij weer wordt opgeladen. Bovendien moeten secundaire cellen, net als primaire batterijen, worden bewaard op een koele en droge plaats die niet is blootgesteld aan extreme temperaturen of direct zonlicht. 

Conclusie:

Uw batterijen goed bewaren is essentieel om er het meeste uit te halen. Primaire cellen moeten altijd worden opgeslagen op een koele en droge plaats met volledige lading, terwijl secundaire cellen nooit meer dan 30% capaciteit mogen hebben als ze voor langere tijd worden opgeslagen. Als u deze tips volgt, kunt u de levensduur van de batterij van uw apparaat verlengen en op de lange termijn geld besparen!

Bron: giga storage

Scroll naar boven