Kalkaanslag is erg vervelend, maar toch heeft iedereen er last van. Daarom is het fijn dat er meerdere manieren zijn om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen. Ben jij benieuwd naar deze tips en wil je ze graag gaan toepassen? Lees dan zeker verder, want in dit artikel vind je de beste tips tegen kalkaanslag!
Het ontstaan van kalkaanslag
Kalkaanslag ontstaat door hard water. Hard water is water met veel kalk (magnesium en calcium) in zich. Hoe harder het water is wat door je kranen stroomt, hoe meer kalkaanslag je door het water krijgt. Kalkaanslag ontstaat op het moment dat calcium- en magnesiumionen zich afzetten in het leidingwerk, kraanwerk en andere huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker.
Wat is het gevolg van kalkaanslag?
Apparaten kunnen kapot gaan of minder goed gaan werken op het moment dat er veel kalkaanslag in of op zit. Ook is de kans op corrosie en roest door kalkaanslag een stuk groter, zeker bij poreuze kalkaanslag. Hierdoor zal de reeds aanwezige kalk ervoor zorgen dat kranen en douchekoppen snel zullen roesten en een lelijke bruine roestkleur zullen krijgen. Dit wil je natuurlijk echt voorkomen.
De eerste tip
Wil jij jezelf een hele hoop schoonmaakwerk besparen en dus voorkomen dat er überhaupt kalkaanslag ontstaat? Dan kan je een waterontharder aanschaffen van Groenmetwater.nl. Door het gebruik van een waterontharder, heb je altijd zacht water. Hierdoor ontstaat er ook geen tot veel minder kalkaanslag. Buiten dat je minder hoeft schoon te maken, is zacht water ook een stuk beter voor je huid. Het kan klachten van psoriasis, eczeem een een droge huid heel erg verzachten!
De tweede tip
Wanneer er al kalkaanslag aanwezig is, wil je deze natuurlijk het liefste verwijderen. Dit kan door het gebruik van baking soda. Doe een beetje baking soda op een vochtig doekje en poets hiermee de aanslag weg. Dit geldt niet alleen voor de kranen, maar ook je douchekop. Je bent misschien wel even bezig met poetsen, maar het resultaat mag er zeker zijn.